Νέα Ορλεάνη: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μάρντι Γκρα

28 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί, όταν κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης του Μάρντι Γκρα στη Νέα Ορλεάνη, ένας οδηγός που φαίνεται πως βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έριξε το φορτηγάκι του πάνω στο πλήθος.

Το αυτοκίνητο, που κινείτο κατά μήκος του δρόμου που ήταν ανοιχτός για την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, συγκρούστηκε με άλλα τρία οχήματα, ανάμεσά τους και ένα απορριμματοφόρο, πριν καταλήξει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Ορλεάνης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 21 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού μεταφέρθηκαν σε επτά νοσοκομεία της περιοχής. 12 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 7 αρνήθηκαν να νοσηλευτούν.

Ο οδηγός συνελήφθη από τις αρχές, με τον δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Μιτς Λάντριου να τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο ύποπτος είναι ένας «μεθυσμένος οδηγός». «Πιστεύουμε ότι ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» ανέφερε με τη σειρά του ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ Χάρισον.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι πράκτορές του σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές προσπαθούν να «προσδιορίσουν εάν διαπράχθηκε παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων».

Βίντεο του ατυχήματος καταγράφουν το πανδαιμόνιο που ακολούθησε το συμβάν, πάντως η παρέλαση Krewe of Endymion, η μεγαλύτερη της περιόδου του Μαρντί Γκρα, συνεχίστηκε κανονικά.

Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό που αμαύρωσε το εορταστικό κλίμα στη Νέα Ορλεάνη.

Νωρίτερα χθες, Σάββατο, το πιστόλι ενός άνδρα εκπυρσοκρότησε κατά λάθος μέσα σε μια χημική τουαλέτα που είχε τοποθετηθεί κατά μήκος μιας άλλης, μικρότερης παρέλασης, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy