Νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι “28”  

Κοινή δήλωση με την οποία αναφέρουν ότι το επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ¨28¨ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως ¨σημειώνουμε τις ενδείξεις συνεχιζόμενης και αυξανόμενης υποστήριξης που παρέχεται προς τους αυτονομιστές από τη Ρωσία, γεγονός που υπογραμμίζει την ευθύνη της Ρωσίας. Καλούμε τη Ρωσία να καταδικάσει τις ενέργειες των αυτονομιστών και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ¨.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ προσθέτουν επίσης πως “υπό το φως της επιδεινούμενης κατάστασης ζητούμε από το επερχόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών να εξετάσει την κατάσταση και να εξετάσει οποιαδήποτε κατάλληλη δράση, ιδιαίτερα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, στοχεύοντας σε μια ταχεία και συνολική εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ¨.

Το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ το ζήτημα της Ουκρανίας θα συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy