Νέα πτώση στις τιμές πετρελαίου, στα 46,11 δολάρια το βαρέλι

Νέα πτώση παρουσίασαν την Πέμπτη οι τιμές πετρελαίου στην Ασία στον απόηχο της έκθεσης για την αύξηση των αποθεμάτων με παράλληλη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 14 σεντ στα 46,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το βρετανικό Μπρεντ Οκτωβρίου απώλεσε 10 σεντ υποχωρώντας στα 50,40 δολάρια.

Οι τιμές ακολουθούν πτωτική πορεία μετά τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και τον πιο απαισιόδοξο ορίζοντα για τη ζήτηση και την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. ΗΠΑ και Κίνα αποτελούν τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο. Οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν την περασμένη Τρίτη σοβαρή υποχώρηση, διακόπτοντας ένα ανοδικό σερί τριών ημερών, που είδε τις τιμές να αυξάνονται κατά 25%.

Έκθεση του αμερινικού Υπουργείου Ενέργειας κατέδειξε ότι τα αποθέματα πετρελαίου για την βδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου κατέδειξαν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 4,7 εκατ βαρέλια στα 455,4 εκατ, πλησιάζοντας στο ψηλότερο σημείο οκτώ δεκαετιών. Ταυτόχρονα, η παραγωγή ακατέργαστου πετρελαίου υποχώρησε κατά 119.000 βαρέλια στα 9,22 εκατ βαρέλια ημερησίως.

Αναλυτές αναφέρουν πως στο επίκεντρο βρίσκεται η ανισοσκέλεια στο παγκόσμιο ισοζύγιο μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, ενώ υπάρχει ελπίδα πως μια αύξηση στη ζήτηση στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με μια υποχώρηση στην παραγωγή θα μείωνε την παγκόσμια προσφορά που αποτελούσε το βασικό λόγο για τον οποίο οι τιμές πετρελαίου παγκοσμίως κατέρρευσαν από το ψηλό των 120 δολαρίων το βαρέλι.

ΚΥΠΕ-

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy