Νέα Σχέδια Επιχορηγήσεων για πολιτισμό

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όπως τονίζει ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στον βουλευτή Γ. Περδίκη, έχουν καταρτίσει νέα Σχέδια Επιχορηγήσεων, τα οποία ευθύς ως εγκριθούν θα ανακοινωθούν και θα ισχύσουν από το 2015.
Οπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καδής, το κονδύλι για τις χορηγίες των Πολιτιστικών Υπηρεσιών δεν αυξάνεται σε σχέση με το 2014, αλλά παραμένει στα €3 εκ. που ήταν τα δύο τελευταία χρόνια.

«Το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο έντιμος κ. βουλευτής αφορά τη συνολική αύξηση του Προϋπολογισμού των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την περίληψη ποσού €1.350.000 για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα αντί €300.000 που υπήρχαν φέτος, και οι υπόλοιπες αυξήσεις αφορούν την Παραγωγή Κινηματογραφικών Ταινιών (€300.000) και το Ιδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (€280.000)».

Ενημερωτικά, έχουν καταρτιστεί ξεχωριστά Σχέδια για κάθε Τομέα (Βιβλίο, Εικαστικά, Κινηματογράφος, Θέατρο, Μουσική κ.ο.κ.), τα οποία διαλαμβάνουν ειδικούς στόχους, δικαιούχους, επιλέξιμες κατηγορίες δραστηριοτήτων και κριτήρια τα οποία έχουν συγκεκριμένη βαρύτητα το καθένα ξεχωριστά για σκοπούς αξιολόγησης των αιτημάτων. Υπάρχουν ξεχωριστά κριτήρια για δραστηριότητες Φορέων και Ομάδων Φυσικών Προσώπων και ξεχωριστά για δραστηριότητες Φυσικών Προσώπων.

Τα αιτήματα θα εξετάζονται από τριμελή ενδοτμηματική Επιτροπή και η διαδικασία επιλογής θα στηρίζεται στην εξής μεθοδολογία: Επιλέξιμες για χρηματοδότηση θα είναι μόνο όσες δραστηριότητες εξασφαλίζουν τουλάχιστον 75 μονάδες από τα κριτήρια αξιολόγησης (ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις).

Θα χρηματοδοτούνται οι δραστηριότητες που εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο βαθμό, με βάση τη σειρά κατάταξής τους και εφόσον υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι (ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy