Νέα σειρά μαθημάτων από την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας

Νέα σειρά μαθημάτων για το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο, «Σχεδιαστής και εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών συστημάτων», προσφέρει το Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Εργαστήριο έχει καθιερωθεί ως κέντρο ποιοτικής έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα της Φωτοβολταϊκής (ΦΒ) Τεχνολογίας και το πρόγραμμα κατάρτισης «Σχεδιαστής και εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών συστημάτων» διασφαλίζει την ποιότητα στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση και έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στην αγορά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει επίσης εγκριθεί από την Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Απονομή Πιστοποιητικού Κατάρτισης θα δίνεται σε όσους υποψήφιους ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, βάσει των κανονισμών περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Κανονισμοί του 2015- (Κ.Δ.Π. 374/2015).

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εργοδοτούμενους επιχειρήσεων/οργανισμών που είναι ηλεκτρολόγοι ή ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο επάγγελμα και που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.Η επόμενη σειρά μαθημάτων του προγράμματος κατάρτισης «Σχεδιαστής και εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών συστημάτων» θα ξεκινήσει στις 30 Ιανουαρίου 2017 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ http://www.foss.ucy.ac.cy/pdf/new_course/course1_designer_installer_pv.pdf για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.