Νέες αυξήσεις στις τιμές ακινήτων καταγράφει ο Δείκτης RICS

Περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο κατά το A’ τρίμηνο του 2017, καταγράφει ο Δείκτης Τιμών Ακίνητων του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Κύπρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 30ης έκδοσης του Δείκτη, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2017, ο Δείκτης Τιμών Ακινήτων καταγράφει σημαντικές αυξήσεις σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αστικές περιοχές και όλες τις κατηγορίες, με τις σημαντικότερες να σημειώνονται στη Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ η Πάφος και το Παραλίμνι έχουν φτάσει στο κατώτερο σημείο.

Παγκύπρια, οι τιμές για τα σπίτια και τα διαμερίσματα παρουσίασαν τριμηνιαία αύξηση ύψους 2,3% και 1,3% αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στη Λάρνακα, στο 4,6% για τα διαμερίσματα και 2,8% για τα σπίτια.

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών παρουσίασαν παγκύπρια τριμηνιαία αύξηση, 1,7% για τα διαμερίσματα και 1,3% για τα σπίτια. H Λεμεσός παρουσίασε την υψηλότερη αύξηση στα εξοχικά διαμερίσματα, η οποία έφτασε στο 2,9% και το Παραλίμνι στα εξοχικά σπίτια, με αύξηση 2,1%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2016, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 4,9%, των σπιτιών κατά 3,3%, των γραφείων κατά 2,8%, των αποθηκών κατά 2,6% και των καταστημάτων κατά 4,4%.

Η μέση τιμή ενοικίασης σε ολόκληρη την Κύπρο παρουσίασε τριμηνιαία αύξηση 2,5% στα διαμερίσματα, 2,6% στα σπίτια, 1,6% στα καταστήματα και 4,6% στα γραφεία, ενώ οι τιμές για τις αποθήκες παρέμειναν σταθερές.

Συγκρίνοντας τα ενοίκια με εκείνα του πρώτου τριμήνου του 2016, οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 5,5% για τα διαμερίσματα, 9,6% για τα σπίτια, 6,3% για τα καταστήματα, 3,1% για τα γραφεία και 11% για τις αποθήκες.

Ο Δείκτης Τιμών Ακίνητων του RICS καταρτίζεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟKΚ) και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (ΣΕΕΑΚ).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy