Νέες ατασθαλίες στο φως… για το ΤΕΠΑΚ

Ολοένα και νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως, από τις έρευνες και ανακρίσεις της αστυνομίας σε σχέση με τη διαχείριση κτιρίων του ΤΕΠΑΚ.

Οι δύο τελούντες υπό κράτηση, ο Προϊστάμενος Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ζήνωνας Αχιλλίδης κι ο εργολάβος Γιώργος Χατζηγεωργίου, επανασυνελήφθησαν χθες βράδυ , προτού εκπνεύσει το πρώτο διάταγμα κράτησης τους, αφού από τις αστυνομικές εξετάσεις φέρονται ως ύποπτοι και σε νέες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με άλλα δύο κτίρια του Πανεπιστημίου , το “Χάνι” και το “Δωροθέα”.

Και οι δύο οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο ανανέωσε την κράτηση τους για άλλες πέντε μέρες. Η νέα υπόθεση που διερευνάται εναντίον τους αφορά την παράνομη είσπραξη προμηθειών, κατά τη σύναψη των συμβολαίων ενοικίασης των δύο κτηρίων για ποσό που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμυρία ευρώ.

Όπως διαφάνηκε μάλιστα από τις εξετάσεις, τα συγκεκριμένα ενοίκια άρχισαν να καταβάλλονται πριν ακόμα ξεκινήσουν τα έργα της αναμόρφωσης τους, ώστε να συνάδουν με τις απαιτήσεις του ΤΕΠΑΚ.

Όπως είναι γνωστό εναντίον των δύο υπόπτων εξετάζεται και η υπόθεση πλαστογράφησης των τραπεζικών εγγυητικών ύψους 861 χιλιάδων ευρώ, που αφορά τα κτίρια “Συμεών” και “Καλυψώ”.

Αναμένεται πάντως πως η λαβίδα του νόμου θα στραφεί και προς άλλα πρόσωπα, που φέρονται ως ύποπτοι σε παρόμοιες υποθέσεις μιζών, που προέρχονται από την σύναψη συμβολαίων ενοικίασης κτιρίων για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών έχουν τεθεί και τα 60 περίπου υποστατικά που ενοικίασε μέχρι σήμερα το ΤΕΠΑΚ.

Τάσος Τσαππαρέλλας

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy