Νέες επαφές μεταξύ CYTA – ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης

Νέο κύκλο επαφών με τη CYTA έχουν ξεκινήσει Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός ότι υποστήριζαν ότι είχαν έτοιμες συμφωνίες με την Cablenet με μεγάλα ποσά με βάση τις οποίες πίεζαν τον Οργανισμό να ανεβάσει τις προσφορές του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΠΟΕΛ αξίωνε ένα ποσό ύψους €2.650.000 συν μπόνους €200.000 και η Ανόρθωση ένα ποσό ύψους €1.600.000 με τα ίδια μπόνους. Ένα εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί ενώ κύκλοι κυρίως από το ΑΠΟΕΛ διέδιδαν ότι θα έπρεπε να απαντήσουν στις προσφορές της Cablenet σε διάστημα μερικών μερών από τις 23 Αυγούστου, όταν αποσύρθηκαν οι προσφορές της Cyta, εντούτοις έχει περάσει περίπου ένας μήνας χωρίς να υπάρξει κατάληξη με την Cablenet;

Μετά τις αποκαλύψεις της «Χ» για τα μυθικά ποσά που ήταν έτοιμη να προσφέρει η CYTA σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις πελατών της, η CYTA πολύ δύσκολα θα ανεβάσει τις προσφορές της ξανά σε τόσο μεγάλα ποσά.

 

Συνεχίζουν να πιέζουν οι ομάδες

Όπως πληροφορούμαστε, ωστόσο, οι δύο ομάδες συνεχίζουν να πιέζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού για να έχουν όσο το δυνατό καλύτερα συμβόλαια, τα οποία να είναι οικονομικά πιο κοντά με τις προσφορές που ισχυρίζονται ότι έχουν με την Cablenet.

Η Cyta όταν απέσυρε τα χρυσά συμβόλαια που αρχικά είχε προτείνει στις δύο ομάδες, είχε παράλληλα εγείρει πρόνοιες που υπάρχουν στα συμβόλαια που ισχύουν μέχρι το 2019, με βάση τις οποίες δεν μπορούν εύκολα να αποδεσμευτούν από τον Οργανισμό.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται το Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA να κληθεί να αποφασίσει σε συνεδρία του για συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των μερών. «Η Cyta θα κρατήσει την πόρτα ανοικτή» σημειώνουν αρμόδιες πηγές στη «Χ».

Ο Οργανισμός έχει την πρόθεση να επιμείνει πάνω σε συγκεκριμένες πρόνοιες των υφιστάμενων συμβολαίων, με τις οποίες θεωρεί ότι οι δύο ομάδες ποδοσφαίρου έχουν την υποχρέωση να ανανεώσουν μαζί του τα συμβόλαιά τους μετά το 2019. Θεωρεί, δε, ότι από τη στιγμή που έγινε προσπάθεια να ικανοποιηθούν οικονομικά οι δύο ομάδες, η Cyta πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Δημήτρης Στρατής

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy