Νέες φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών υποσχέθηκε η κροατική κυβέρνηση

Γκρσιτς: Θα αναζωογονηθεί η ιδιωτική κατανάλωση και η ανάπτυξη της οικονομίας

Νέες φοροελαφρύνσεις με στόχο την ενθάρρυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης και αυξήσεις των μισθών, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης Μπράνκο Γκρσιτς.

Την ερχόμενη περίοδο -ανέφερε χαρακτηριστικά- η κυβέρνηση θα κάνει βήματα με στόχο την αύξηση των μισθών και την εισαγωγή νέων φοροελαφρύνσεων. Με αυτές τις κινήσεις, θα αναζωογονηθεί η ιδιωτική κατανάλωση και η ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο κ. Γκρσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ το β” τρίμηνο του 2015 από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 1,2% (σε ετήσια βάση), εξέλιξη που οφείλεται στη θετική πορεία όλων των επιμέρους δεικτών, μεταξύ των οποίων η ιδιωτική κατανάλωση, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις.

Η ιδιωτική κατανάλωση, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο «μερίδιο» στην πορεία ανάπτυξης του ΑΕΠ, σημείωσε άνοδο 0,6% το β” τρίμηνο του 2015, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Ο κ. Γκρσιτς απέδωσε αυτή την εξέλιξη στις φοροελαφρύνσεις που τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές του 2015. Αποτέλεσμα αυτών, εξήγησε, ήταν οι μισθοί εκατομμυρίων πολιτών να αυξηθούν και να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική κατανάλωση.

Το β” τρίμηνο του 2015 αύξηση σημείωσαν και οι επενδύσεις (+0,8%) -για πρώτη φορά από το 2008- εξαιτίας της καλύτερης απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπογράμμισε ο κ. Γκρσιτς.

newsbeast.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy