Νέες προειδοποιήσεις Τ/κ προς Τουρκία για ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της τ/κ ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Αρσλάν Μπιτσακλί δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του τ/κ ποδοσφαίρου θα ισχύσει η απόφαση της γενικής συνέλευσης της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Αρχές Φεβρουαρίου η τ/κ ομοσπονδία είχε δώσει τελεσίγραφο 45 ημερών στην Αγκυρα και στο ψευδοκράτος για να βρουν λύση στο θέμα των παικτών που επιθυμούν να παίξουν στο πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Η τ/κ ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει ότι θα υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην περίπτωση που εντός 45 ημερών Τουρκία και κατεχόμενα δεν βρουν λύση στο πρόβλημα της μεταγραφής των Τ/κ ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στις αθλητικές σελίδες της τ/κ εφημερίδας “Γενί Ντουζέν” με τίτλο “Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα η απόφαση θα εφαρμοστεί” ο Μπιτσακλί είπε ότι αν σε 45 ημέρες η τουρκική κυβέρνηση και το ψευδοκράτος δεν καταφέρουν να επιλύσουν το θέμα τότε θα προχωρήσουν με την αίτηση τους προς την ΚΟΠ.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο λεγόμενο προεδρικό μεταξύ του ηγέτη των Τ/κ Ντερβίς Έρογλου, του Προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιλτιρίμ Ντεμίρορεν και αθλητικών παραγόντων των κατεχομένων, όπου αποφασίστηκε ότι το θέμα θα επιλυθεί μεταξύ των Τουρκίας και ψευδοκράτους.

“Αφού είπαν ότι θα επιλυθεί μεταξύ των δύο ‘κυβερνήσεων’ τότε γιατί στη σύσκεψη δεν πήρε μέρος εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης;” διερωτήθηκε ο Μπιτσακλί.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy