Νέες προτάσεις της Ε/κ πλευράς για σπάσιμο του αδιεξόδου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε πως ανέλαβε την πρωτοβουλία για υποβολή προτάσεων προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία.

Παράλληλα, κάλεσε τον κυπριακό λαό να κωφεύσει σε όσα “είτε κάποιοι εσκεμμένα, κακοβούλως, διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς”, και σε όσους “καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως θα πρέπει “με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται, προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίδα φωτός, ακτίδα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον”.

Προσερχόμενος στο συνεδριακό κέντρο στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες, και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο, και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα”.

Αυτό που αναμένω, πρόσθεσε, “είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση, προκειμένου να προχωρήσουμε, ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί”.

“Θα ήθελα απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό να πω ένα: Να κωφεύσουν εις όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα, κακοβούλως, διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευήκοον ους εις όλους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας”.

“Με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται, προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίδα φωτός, ακτίδα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy