Νεκροί σε επεισόδια μετά τις εκλογές στην Κένυα

Εννέα νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στη διάρκεια της νύχτας στα βίαια μετεκλογικά επεισόδια που σημειώθηκαν στην υποβαθμισμένη συνοικία Ματάρε του Ναϊρόμπι και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο της πόλης, δήλωσε το Σάββατο στο Ρόιτερς αξιωματούχος στον τομέα της ασφάλειας.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως αντιλαμβάνεται ότι οι άνδρες πυροβολήθηκαν από την αστυνομία σε επιχειρήσεις κατά της λαφυραγώγησης. Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένα κορίτσι σκοτώθηκε από την αστυνομία που εξαπέλυσε “σποραδικά πυρά” εναντίον διαδηλωτών στη Ματάρε.

Η συνοικία είναι πιστή στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, το κόμμα του οποίου απέρριψε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τρίτη χαρακτηρίζοντάς την “παρωδία”.

Αλλος ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σήμερα πως ένα κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά της επανεκλογής του Κενιάτα. “Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε ένα μπαλκόνι, την ώρα που σημειώνονταν σποραδικά πυρά από την αστυνομία”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Στο μεταξύ η κυριότερη οργάνωση στην Κένυα για την επιτήρηση των εκλογών, η ELOG, ανέφερε σήμερα πως δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την υπόθεση ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νοθεία ή ότι τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ακριβή, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις προβολές της παράλληλης καταμέτρησης των ψήφων που διενήργησε η ELOG, ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα συγκέντρωσε το 54% των ψήφων και σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση το 54,3%. Η διαφορά αυτή εμπίπτει στο περιθώριο λάθους (1,9 εκατοστιαίες μονάδες) της οργάνωσης, ανέφερε η ELOG.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy