Νεκρός 21χρονος Παλαιστίνιος που χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά

Ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο Άχμεντ αλ-Άσι, 21 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι στις 8 Ιουνίου ενώ συμμετείχε ανατολικά του Χαν Γιούνες σε διαδηλώσεις κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Τουλάχιστον 130 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων στις 30 Μαρτίου.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας διαμαρτύρονται για τον ισραηλινό αποκλεισμό που στραγγαλίζει τον θύλακα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και διεκδικούν το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων στις εστίες τους από τις οποίες εκδιώχθηκαν λόγω της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε χθες ένα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει το Ισραήλ για υπερβολική χρήση δύναμης εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας μια αμερικανική τροπολογία που επέρριπτε την ευθύνη για τη βία στη Χαμάς, το ισλαμικό κίνημα που ελέγχει τον θύλακα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy