Νέο κρούσμα βίας σε βάρος καθηγητή, καταγγέλλει η ΟΕΛΜΕΚ

Το νέο κρούσμα βίας σε βάρος Καθηγητή Φυσικής Αγωγής από μαθητή Λυκείου της Επαρχίας Λεμεσού, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πετοσφαιρικού αγώνα, καταγγέλλει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.
 
«Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια σε μια σειρά παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών, που θα πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους φορείς αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της», προσθέτει.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι θα προβεί σε καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και θα καλέσει στη λήψη άμεσων μέτρων «προς εξάλειψη τέτοιων ακραίων συμπεριφορών από μικρή μερίδα μαθητών, που αμαυρώνουν το Δημόσιο Σχολείο και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών».
 
Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν δράσει αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων βίας, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy