Νέο πρόγραμμα για αραβόφωνα παιδιά από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

Την έναρξη προγράμματος διατήρησης πολιτιστικής ταυτότητας αραβόφωνων υπηκόων τρίτων χωρών στα πλαίσια του Έργου «Προγράμματα ένταξης από Τοπικές Αρχές» – Πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι για την Ένταξη ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία», ανακοίνωσε το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Κύπρο-Αραβικό Πολιτιστικό Κέντρο και θα περιλαμβάνει μαθήματα αραβικής γλώσσας, δραστηριότητες και μαθήματα αραβικής κουλτούρας και τέχνης, εισαγωγή στην αραβική κουζίνα καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν παιδιά αραβόφωνων υπηκόων τρίτων χωρών ηλικίας 6 έως 16 χρονών (συμπεριλαμβανομένων παιδιών προσφύγων, δικαιούχων επικουρικής προστασίας και αιτητών ασύλου καθώς και παιδιών αιτητών άδειας παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία).
 
Στην κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο συμμετέχουν ο Δήμος Λευκωσίας, ως ο τελικός δικαιούχος και συντονιστής του προγράμματος, και οι Δήμοι Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας και Έγκωμης, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, και οι εταιρείες συμβούλων NVK Advent Consulting Ltd και Losadeal Ltd ως εταίροι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy