Νέο πρόστιμο-μαμούθ για την Google 4.3 δισεκατομμυρίων

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλε στην Google πρόστιμο που αποτελεί νέο ρεκόρ, σε ποσό που έχει επιβληθεί ποτέ από την αρχή σε μια μόνο εταιρία.

πό το πρωί η Google ήταν εν αναμονή του πρόστιμου που επρόκειτο να της επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχε διαρρεύσει πως θα αποτελεί νέο ρεκόρ, στην ιστορία της αρχή ανταγωνισμού. Θυμίζουμε πως τον Ιούνιο του 2017 οι αρχές της ΕΕ κάλεσαν τον τεχνολογικό κολοσσό να πληρώσει 2.42 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί έκρινε πως ευνοεί τη δική της υπηρεσία αγορών στο διαδίκτυο (Google Shopping), στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτήν τη φορά, η ΕΕ κατηγορεί την Google πως εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android -για κινητά και tablets- με πρακτικές που ήταν αθέμιτες για τους ανταγωνιστές της. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το νέο πρόστιμο μπορεί να στα 9.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου εισοδήματος της εταιρίας. Εν τέλει, της επιβλήθηκε το ποσό των 4.3 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις Βρυξέλλες.

Η Google έχει καταθέσει έφεση, για την πρώτη απόφαση και αναμένεται να κάνει το ίδιο και για τη σημερινή.

Είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει υποβληθεί από την αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ, σε μια εταιρία, στην ιστορία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy