Νέο σχέδιο στέγασης για πρόσφυγες

Ένα νέο σχέδιο στέγασης εκτοπισθέντων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την αποτροπή των Ε/κ να πωλούν την περιουσία τους στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης επιτροπής των κατεχόμενων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι «με αυτό το σχέδιο ο κάθε εκτοπισμένος που έχει σπίτι ή οικόπεδο θα μπορεί να επωφεληθεί μιας χαλάρωσης για να κτίσει είτε δεύτερο σπίτι είτε να προσθέσει πάνω στο υφιστάμενο κ.λπ.».

«θα έχει το δικαίωμα να κτίσει και δεύτερο σπίτι αλλά και τρίτο πάνω από το δικό του ή μέσα στο ίδιο οικόπεδο», είπε και αυτό το σχέδιο αφορά αυστηρά μέλη μιας οικογένειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι δεν έχει σταματήσει η έκδοση τίτλων σε πρόσφυγες που ζουν σε συνοικισμούς, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει τίτλους και έχουμε δώσει αρκετούς τίτλους αλλά δεν πανηγυρίζουμε.

«Δεν θα δείτε τον Υπουργό Εσωτερικών να πηγαίνει σε συνοικισμούς να κάνει χειραψίες και να παραδίδει τίτλους», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό που δεν γίνεται είναι να κτίζουμε νέους συνοικισμούς».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy