Νέο συμβόλαιο στη Γιωρκάτζη

Τροποποίηση των όρων υπηρεσίας της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας υπεγράφη σήμερα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, “ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη υπεγράφη σήμερα 27 Νοεμβρίου, 2014, τροποποίηση των όρων υπηρεσίας της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας , με βάση τους όρους διορισμού της”.

Η σχετική τροποποίηση αποτελεί παράρτημα των όρων υπηρεσίας της Διοικητού.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στη δήλωση του Εκπροσώπου:

1. Η παράγραφος 4(α) τροποποιείται με τη διαγραφή της υφιστάμενης υποπαραγράφου 4(α)(i) και την αντικατάσταση της με την ακόλουθη υποπαράγραφο: « (α) (i) Βασικό μισθό € 114.000 ετησίως”.

2. Η παράγραφος 7 τροποποιείται με τη διαγραφή της υφιστάμενης παρ. 7 και την αντικατάσταση της με την ακόλουθη παράγραφο : «7. Ο Διοικητής οφείλει κατά τη διάρκεια της θητείας του να αφιερώνει ολόκληρο το χρόνο του αποκλειστικά στην υπηρεσία της Τράπεζας και να μην ασχολείται με οποιαδήποτε άλλη εργασία, επάγγελμα ή επιχείρηση. Ο Διοικητής δεν δύναται να αναλάβει στη Δημοκρατία οποιαδήποτε θέση ή να αποκτήσει συμφέρον σε οποιοδήποτε αδειοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοοικονομικό ίδρυμα ή θυγατρική αυτών που λειτουργεί στη Δημοκρατία ή που ελέγχεται από οργανισμό που λειτουργεί στη Δημοκρατία και που βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας ή να δεχθεί οποιαδήποτε αντιμισθία από αυτούς για δύο έτη μετά τον τερματισμό του διορισμού του όπως ορίζεται στα Άρθρα 19(1) και (2) του «περί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου» Νόμου του 2002 (Νόμος αρ. 138(1)/2002).

Επιπλέον, νοείται ότι ισχύουν και στην περίπτωση του Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας οι πρόνοιες του «περί του Ασυμβιβάστου Προς την Άσκηση των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας, Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους» Νόμου (Νόμος αρ. 7(Ι)/2008) καθώς επίσης και οι πρόνοιες του Άρθρου 42 του «περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου» Νόμου (Νόμος αρ. 158(Ι)/1999).»

3. Οι πιο πάνω τροποποιημένοι Όροι, αποτελούν βασικό, ουσιώδες και αναπόσπαστο μέρος των ΄Ορων Υπηρεσίας οι οποίοι επισυνάπτονται στην Πράξη Διορισμού της Διοικητού ημερ. 10.4.2014.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy