Νέος κύκλος συνομιλιών της Ελλάδας με τους θεσμούς

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Από το μεσημέρι σήμερα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές.

Αυτό δήλωσε τις πρωινές ώρες υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρινίζοντας ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών “τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα, και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα”. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι “σε κάθε μεγάλο τομέα, ένα θέμα είναι σημαντικό”.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Νωρίτερα, στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε σχετικά με τις επαφές της Υπουργού ‘Ολγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ότι “υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω emails. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κινητικότητα, στις αξιολογήσεις, στα πάντα”.

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε πως “υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγη πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο”.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.