Νέος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ και επίσημα ο Μ. Σιζόπουλος

Νέος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ανακηρύχθηκε απόψε επίσημα ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με 2.519 ψήφους υπέρ ή ποσοστό 60%.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξελέγη Πρόεδρος με 833 ψήφους διαφορά έναντι του ανθυποψήφιου του Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος συγκέντρωσε 1.686 ψήφους ή ποσοστό 40%.

Σε δήλωσή του, λίγο μετά την ανακήρυξη του, ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε όλα μέλη της ΕΔΕΚ σε συστράτευση, γιατί όπως είπε, “από αύριο αρχίζει η πορεία για την υλοποίηση ενός δύσκολου στόχου, του στόχου των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όπου εκεί η ΕΔΕΚ πρέπει να επιβεβαιώσει την εκλογική της ισχύ, αλλά και την πολιτική της αξιοπιστία”.

“Το φορτίο που αναλαμβάνουμε με τους συνεργάτες μου και με τα όργανα του Κινήματος είναι μεγάλο, για να φέρουμε σε αίσιο πέρας τις προσδοκίες του περήφανου λαού της ΕΔΕΚ. Ολοκληρώσαμε ένα δύσκολο κύκλο, τις τελευταίες 45 ημέρες, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, κατά τρόπο υποδειγματικό, νηφάλιο, δημοκρατικό και η σημερινή εκλογική διαδικασία αποτελεί για την ΕΔΕΚ ένα σημαντικό επίτευγμα δημοκρατικής συμπεριφοράς αλλά και ήθους”, είπε.

Όπως σημείωσε “το αποτέλεσμα των εκλογών μας δίνει μια καθαρή εντολή για μια νέα, σύγχρονή, αγωνιστική, ενωμένη ΕΔΕΚ, όπως μας συνήθισε μέχρι σήμερα, στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, αλλά και την ίδια στιγμή να τεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα, για τη δικαίωση και την προστασία των συμπατριωτών μας, που σήμερα πλήττονται από την οικονομική κρίση και οδηγούνται σε μια κοινωνική εξαθλίωση, αποτέλεσμα των μνημονιακών όρων, των βαριών φορολογιών, αλλά και της πολιτικής, που ακολουθεί σήμερα η Κυβέρνηση”.

Ζήτησε από όλα τα μέλη και στελέχη της ΕΔΕΚ να πορευθούν από αύριο σε ένα δημιουργικό αγώνα, με πίστη στις ιστορικές, τις πολιτικές και τις ιδεολογικές παρακαταθήκες, που τους παρέδωσαν τα προηγούμενα στελέχη του Κινήματος.

“Από το Βάσο Λυσσαρίδη”, είπε, “τον Γιαννάκη Ομήρου, αλλά κυρίως τους νεκρούς συναγωνιστές, που είχαμε μέχρι σήμερα να πορευτούμε σε νέους αγώνες, με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα”.

Σε ερώτηση αναφορικά στην απουσία των βουλευτών του Κινήματος από την ανακήρυξη του, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε πως δεν είναι ο καταλληλότερος για να σχολιάσει τις απουσίες, σημειώνοντας πως “τις απουσίες θα πρέπει να τις σχολιάσουν αυτοί που απουσιάζουν”.

Κληθείς να σχολιάσει τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων, είπε πως “αυτό το ποσοστό είναι το ψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες τις ΕΔΕΚ, για εκλογή Προέδρου και αξιωματούχων από το 2001”.

“Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος απόλυτα και θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή. Αυτό όμως είναι εκείνο που επιβεβαιώνει ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε είναι ακόμα μεγαλύτερες και δεν θα αποποιηθούμε των ευθυνών μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προσδώσουμε ξανά στην ΕΔΕΚ τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα, γιατί θέλουμε ο Εδεκίτης να συσπειρωθεί και να δώσει τους αγώνες που πρέπει για την πατρίδα του”, κατέληξε.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον συνυποψήφιο του Γιώργο Βαρνάβα, για το επίπεδο όπως είπε, της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Μαρία Θρασυβούλου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της, γιατί όπως είπε “οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήπιο κλίμα, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο”.

“Βάσει των όρων εντολής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής”, είπε η κ. Θρασυβούλου, “η οποία διορίστηκε από το Πολιτικό Γραφείο της 11ης Φεβρουαρίου 2015, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ της 25ης Ιανουαρίου 2015 και δυνάμει του Άρθρου 31 του Καταστατικού του Κόμματος, εγώ η Μαρία – Θρασυβούλου – Χαμπουρή, Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακηρύσσω τον Μαρίνο Σιζόπουλο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ”.

Αύριο, στις 09:15 ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα επισκεφθεί τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/HMA)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy