Νευροχειρουργική Εταιρεία: Το υπουργείο αρνήθηκε δωρεάν υπηρεσίες

Η Νευροχειρουργική Εταιρία Κύπρου ζήτησε από τον τέως υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη να προσφέρει βοήθεια για στελέχωση νοσοκομείων τα οποία δεν διαθέτουν νευροχειρούργους, αλλά ο κ. Παμπορίδης αρνήθηκε, λέγοντας ότι τα νοσοκομεία μας έχουν αυτάρκεια, κατάγγειλε στον Astra 92.8 ο Μιχάλης Σπύρου Πρόεδρος της Νευροχειρουργικής εταιρίας Κύπρου.

Σημείωσε ότι μόνο στη Λευκωσία υπάρχει νευροχειρούργος και συνεπεία τούτου το Υπουργείο αναγκάζεται να αποστέλλει ασθενείς στο εξωτερικό. Σημείωσε δε ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αλλά του αρνήθηκαν με το δικαιολογητικό ότι οι κανονισμοί δεν προνοούν δωρεάν υπηρεσίες.

Δυστυχώς, είπε, οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών είναι εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του 10χρονου μαθητή, είπε ότι η πραγματική ευθύνη δεν ανήκει στους γιατρούς που έχουν συλλάβει, αφού το πρόβλημα ήταν νευροχειρουργικό όπως είπε.

Χαρακτήρισε δε ως έγκλημα το να μεταφερθεί το παιδί στη Λευκωσία από τη Λάρνακα για να χειρουργηθεί, εκτιμώντας ότι ακόμα κι αν παρέμενε το παιδί στο νοσοκομείο, χωρίς την εξέταση από νευροχειρούργο, η κατάληξη θα ήταν η ίδια. Σημείωσε ότι ένα κάταγμα στο κρανίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει υποσκλειρίδιο αλλά από τη στιγμή που στάλθηκε ο 10χρονος στη Λευκωσία, σημαίνει ότι του έγινε αξονική τομογραφία και ήταν λάθος το ότι μεταφέρθηκε στη Λευκωσία.

Ο Μιχάλης Σπύρου επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στον τομέα της νευροχειρουργικής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy