ΓΓ ΑΚΕΛ: Αναστασιάδης – Ακιντζι χωρίς όρους και προϋποθέσεις να επαναρχίσουν τις συνομιλίες

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανταποκριθεί θετικά στην πρόκληση Ακιντζί για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει πει κατ’ επανάληψη πως στηρίζει το πλαίσιο Γκουτέρες ως πλαίσιο επανέναρξης συνομιλιών, είπε ο κ. Κυπριανού.

Ας ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κι ας χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος ως ασπίδα τις θέσεις που κατέθεσε ο ΓΓ ΟΗΕ ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά από συνάντηση με το τουρκοκυπριακό κόμμα “Κίνημα της Αριστεράς”.

Επεσήμανε ότι ο ποιο ασφαλής τρόπος να μπουν στο περιθώριο προσεγγίσεις για λύση δύο κρατών είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό, το συντομότερο δυνατόν, για επίτευξη λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Η Διεθνής κοινότητα δεν θα αποδεχθεί δημιουργία λύσης δύο κρατών υπέδειξε ο κ. Κυπριανού και οι πάντες, είπε, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως τέτοια προσέγγιση είναι κατασρτοφική και πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Ο Πρόεδρος του κινήματος της Αριστεράς Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν υπέδειξε την ανάγκη επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών βάσει του πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ, από το σημείο από κει που έμειναν στο Κράνς Μοντάνα.

Ο Μουσταφά Ακκιντζιή έκαμε ένα βήμα παίρνοντας σημαντικά ρίσκα είπε, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος για στρατηγική συμφωνία βάσει του πλαισίου Γκουτέρες.

Εκείνο που αναμένεται, είπε, από κ. Αναστασιάδη, είναι χωρίς όρους και προυπόθέσεις να προχωρήσει από κοινού με τον κ Ακκιντζι για επανέναρξη συντομα των συνομιλιών. Η κατάσταση μη λύσης, τόνισε δεν ωφελεί καμία πλευρά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy