ΓΓ ΑΚΕΛ: Απαράδεκτος ο Πρόεδρος – Προσπάθησε να υποδείξει στον ΓΕ πώς θα γίνει η έρευνα

Όλο αυτό το διάστημα λέχθηκαν πολλά ψέματα από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Το ΑΚΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να επεκταθεί η έρευνα και πριν το 2013, ωστόσο για το 2013 έγιναν και γίνονται έρευνες και κάποιοι βρίσκονται στα δικαστήρια, τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Έχει εντούτοις σημασία, υπέδειξε μιλώντας στον Άστρα, αν κάποιοι διώκονται γιατί προκάλεσαν ζημιά κάποιων χιλιάδων ή αν θα διωχθούν για τη χρεοκοπία του Συνεργατισμού και το ξεπούλημα του στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο πρόεδρος δεν ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να κάνει έρευνα, αλλά προσπάθησε να του υποδείξει πώς θα γίνει η έρευνα, πράγμα απαράδεκτο για ένα πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημείωσε παράλληλα ότι όλο αυτό το διάστημα λέχθηκαν πολλά ψέματα από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια τον Συνεργατισμό και υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε προχθές ότι στόχος ήταν η διάσωση του Συνεργατισμού, ενώ αυτό που έγινε ήταν η χρεοκοπία του και η εκκαθάριση του. Επίσης, πρόσθεσε, στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται λόγος και για κακοδιαχείριση, κάτι το οποίο αρνείται η κυβέρνηση.

Ο Άντρος Κυπριανού εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή νομοσχέδια για τις εκποιήσεις και θα εκβιάζει τη βουλή ότι αν δεν τα ψηφίσει θα ευθύνεται για το αποτέλεσμα που θα υπάρξει.
Επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση προσεγγίσει όλα τα ζητήματα όχι επί της ουσίας αλλά επικοινωνιακά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy