ΓΓ ΑΚΕΛ για δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί : Απουσίασε η πολιτική βούληση

Οι δύο ηγέτες αντί να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες, αναμένουν πρωτοβουλία από τον γ.γ. του ΟΗΕ.

Είναι προφανές ότι στο δείπνο απουσίασε η πολιτική βούληση από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Αυτό δείχνουν οι δημόσιες δηλώσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί, είπε και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες αντί να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες, αναμένουν πρωτοβουλία από τον γ.γ. του ΟΗΕ.

Ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο στάδιο όπου οι δύο πλευρές βρίσκονται σε κάθετη αντίθεση, αλλά στο σημείο όπου υπήρξαν συγκλίσεις και προσεγγίσεις στο Κραν Μοντάνα.

Ένα παρατεταμένο αδιέξοδο, προειδοποίησε ξανά, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, θα προκαλέσει συνεχή διολίσθηση και τίποτε δεν θα είναι το ίδιο όπως σήμερα.

Ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε έντονη ανησυχία, τονίζοντας ότι οι καταστάσεις αλλάζουν στα κατεχόμενα και σύντομα θα βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου σκηνικού που δεν θα είναι το ίδιο με το σημερινό, σε σχέση με τη λύση του κυπριακού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ακιντζί, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι αν υπάρξει συνδιαχείριση του φυσικού αερίου με άλυτο το κυπριακό και όπως το εισηγείται ο τ/κύπριος ηγέτης, θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Σημείωσε ακόμα ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ηγετών και ότι πλέον ο ένας φοβάται ότι ο άλλος θα εκμεταλλευθεί καταστάσεις.

Πρόσθεσε ότι η μπάλα είναι πρώτα και κύρια στα πόδια των ηγετών των δύο κοινοτήτων και ύστερα στους άλλους εμπλεκόμενους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy