ΓΓ ΑΚΕΛ: Η επίλυση κάποιων ζητημάτων περνά από τις θέσεις της Άγκυρας

Περιουσιακό, εδαφικό και ζητήματα ασφάλειας, είναι αυτά που συνιστούν τη δυσκολία στην πορεία της λύσης του Κυπριακού και  τα οποία συνηγορούν ότι δεν βρισκόμαστε κοντά σε λύση, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Επισήμανε ότι η επίλυση κάποιων ζητημάτων περνά από τις θέσεις της Άγκυρας, υποδεικνύοντας την πολιτική αστάθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και τις επικείμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα ο κύριος Κυπριανού κάλεσε όλα τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων τονίζοντας ότι δεν είναι με διαστρεβλώσεις ή με θέσεις σε ανύπαρκτα ζητήματα που πρέπει να ασκείται από κάποιους η κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα συνέλθει σύντομα για να καθορίσει τις θέσεις του κόμματος σε αυτή τη φάση του Κυπριακού.

 

     Το περιουσιακό ήταν και παραμένει το πιο ακανθώδες θέμα στο Κυπριακό, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, προσθέτοντας ότι το κόμμα αναμένει περαιτέρω ενημέρωση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τη μέχρι τώρα διαπραγμάτευση στο θέμα.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι οι μυθοπλασίες για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού δημιουργούσαν πάντοτε προβλήματα στην προσπάθεια που καταβάλλεται.

Ο κύριος Τορναρίτης τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει τα κόμματα να προβαίνουν σε εκτιμήσεις όπως συμφέρει στο καθένα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το περιουσιακό, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η επίλυση του ζητήματος.

Αναφερόμενος σε επικρίσεις κομμάτων για έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς του προέδρου της δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά ότι στο Κυπριακό υπάρχουν μόνιμα ανησυχούντες, ακόμη και για ζητήματα που δεν υφίστανται.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy