ΓΓ ΑΚΕΛ : Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Την απαρέσκεια του για το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις μειωμένες δαπάνες για την υγεία και τις κοινωνικές παροχές εξέφρασε, σήμερα Σάββατο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα».
 
«Νομίζω ότι η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Κύπρο και να μου επιτρέψετε να πω ότι εκεί που κυκλοφορούν εκείνοι φαίνεται πως δεν διαπιστώνουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία τα οποία είναι πάρα πολλά και σημαντικά», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Πρόσθεσε ότι «εμείς που είμαστε συνέχεια με τον κόσμο, τον κόσμο τον απλό, τον κόσμο του μόχθου και της καθημερινής δουλειάς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα».
 
Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, «η ανεργία εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ υψηλή, έχουμε δημιουργήσει και μια άλλη ομάδα εργαζομένων που είναι φτωχοί εργαζόμενοι γιατί οι μισθοί που παίρνουν δεν μπορούν καν να τους αρκέσουν για να συντηρήσουν την οικογένειά τους ενώ και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες».
 
Ανέφερε ότι «είμαστε η χώρα με τις λιγότερες δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υγεία  αλλά και στις κοινωνικές παροχές και είμαστε η χώρα που βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο σε ότι αφορά τα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και όλα αυτά αποτελούν ένα θλιβερό στατιστικό στοιχείο για την Κύπρο».
 
Είναι για αυτό τον λόγο, συνέχισε, «που εμείς θεωρούμε πως θα πρέπει να δώσουμε οι πάντες ιδιαίτερη σημασία στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές διότι έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά πόσον θα εμφορείται από γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον για το σύνολο της κοινωνίας και όχι για τους λίγους και τους εκλεκτούς».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το κατά πόσον ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα έχει την συναίσθηση των ευθυνών να επαναρχίσει τον διάλογο και να επιχειρήσει να δώσει επιτέλους μια σωστή λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα κατά πόσον θα είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πλέον στην Κύπρο».
 
«Θεωρούμε ότι αυτός ο υποψήφιος είναι ο Σταύρος Μαλάς», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στην πλατεία της Φανερωμένης στη Λευκωσία όπου η ΕΔΟΝ, ενόψει των εορτών,  διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση για συλλογή χρημάτων για τα άπορα παιδιά στην Κούβα, τα οποία, αντιμετωπίζουν «ιδιαίτερες δυσκολίες», ανέφερε, τέλος ο Άντρος Κυπριανού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy