ΓΓ ΑΚΕΛ: Οι συνέπειες του πραξικοπήματος και της εισβολής είναι εδώ και μας θυμίζουν τη συνωμοσία και τη μεγάλη τραγωδία

Δυστυχώς οι συνέπειες του πραξικοπήματος και της εισβολής είναι εδώ και μας θυμίζουν τη συνωμοσία και τη μεγάλη τραγωδία τα συνεπακόλουθα της οποίας είναι εδώ, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ.

Και τότε αλλά και σήμερα είναι αρκετοί που φλερτάρουν με την ιδέα της διχοτόμησης είπε ο κύριος Κυπριανού, επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραχάραξης της ιστορίας. Επισήμανε ότι όχι απλά και μόνο δεν μαθαίνουμε από τα παθήματα του παρελθόντος αλλά επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Το ΑΚΕΛ, είπε, με συνέπεια από 1977 υποστηρίζει τη λύση ΔΔΟ.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό ο κύριος Κυπριανού επισήμανε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που διερωτόμαστε πως θα προχωρήσουμε εάν δεν μετακινηθούν οι δυο πλευρές. Τα πράγματα, είπε, είναι εξαιρετικά δύσκολα με την ε/κ πλευρά να θέλει τη Μόρφου και την Τουρκία να στέλνει τρυπάνι στα ανοικτά της Μόρφου. Με τα δεδομένα όπως εξελίσσονται αυτή τη στιγμή, επισήμανε, δεν αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Τα πράγματα έχουν τελειώσει και εάν δεν το συνειδητοποιούμε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα έπρεπε τόνισε να επιδιώξουμε να μετατραπεί σε ευκαιρία η διάσκεψη του Γκραν Μοντάνα και υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας πλευρά για την εξέλιξη των πραγμάτων, τις οποίες το ΑΚΕΛ δεν θα σταματήσει να λέει, όσο και να το κατηγορούν.

Το ΑΚΕΛ τόνισε δεν πρόκειται να αυτοφιμωθεί. Θα έπρεπε, είπε, να μετατρέψουμε σε ευκαιρία το Γκραν Μοντάνα. Η Τουρκία, πρόσθεσε, για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε με θέσεις που δυσκόλευαν την προσπάθεια επίτευξης συμφωνία.

Ο ΓΓ όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχε καταθέσεις προτάσεις τις οποίες εμείς θα έπρεπε να είχαμε αξιοποιήσει για να ανοίξουμε τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας, ιδιαίτερα στα ζητήματα της ασφάλειας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy