ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος αφήνει την Τουρκία να προωθεί τη διχοτόμηση

Αυτή η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια κυριολεκτικά την τύχη του λαού, έχει αφήσει στην τύχη τις εξελίξεις στο Κυπριακό και περιμένει, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ.

Ο κύριος Αναστασιάδης, είπε ο κύριος Κυπριανού, συμπεριφέρεται με τρόπο που αφήνει την Τουρκία να προωθεί τη θέση της που είναι η διχοτόμηση.

Τόνισε επίσης ότι ο κύριος Αναστασιάδης εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης του σε βάρος της ουσίας κάποιων θεμάτων.

Ο κύριος Κυπριανού επέρριψε ευθύνες και στον Τ/κ ηγέτη, επισημαίνοντας ότι ο κύριος Ακκιντζί για μεγάλο χρονικό διάστημα πελαγοδρόμησε μετά το Γκραν Μοντανά. Ωστόσο, είπε, στη συνέχεια έκανε κίνηση στην προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλει την θέληση της στο Κυπριακό, λέγοντας ότι πρέπει να δεχτούμε το πλαίσιο όπως το κατέθεσε και να ξεκινήσουμε συζήτηση για να καθορίσουμε το πλαίσιο αυτό.

Όμως, αντί ο πρόεδρος να δεχθεί να πάμε σε διαπραγματεύσεις απάντησε στον κύριο Ακκιντζί ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί καθώς και τη θέση της Τουρκίας. Αυτό σημείωσε ο κύριος Κυπριανού αυτόματα μεταθέτει τις ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Το ΑΚΕΛ, θα συνεχίσει τις προσπάθειες με επαφές, όπως αυτή που έγινε στη Γαλλία, αλλά και με Τ/κ κόμματα με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy