ΓΓ ΑΚΕΛ: Πρώτος ο Δ.Χριστόφιας έθεσε θέμα κατάργησης εγγυήσεων – Μαθήματα αλλού

Αν η κατάσταση στο Κυπριακό αφεθεί σε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος του κυπριακού λαού, τόνισε στον “Άστρα” ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Τόνισε ότι έχει τεράστια σημασία να παρέμβουμε και να μην αφήσουμε τις εξελίξεις να μας οδηγήσουν σε γεγονότα που δεν μπορούμε να ανατρέψουμε. Η στάση της Τουρκίας και οι προτεραιότητες της είναι δεδομένες όπως και οι θέσεις της τ/κ πλευράς, επισήμανε ο κύριος Κυπριανού και υπέδειξε ότι το θέμα πλέον δεν είναι να ακολουθούμε αλλά να καταφέρουμε να φέρουμε τα πράγματα πιο κοντά στον στόχο που έχουμε καθορίσει.

Είπε επίσης ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο ανέπτυξε στον κύριο Αναστασιάδη τις θέσεις του ΑΚΕΛ και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο το τι διαμείφθηκε στο δείπνο με τον κύριο Ακκιντζί και επανέλαβε ότι με τον πρόεδρο έχουν διαφορετικές θέσεις για το τι έγινε στον Γκραν Μοντανά.

Εκείνο που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι ότι ο πρόεδρος πρέπει να διαμηνύσει στον γγ του ΟΗΕ ότι η ε/κ πλευρά αποδέχεται να συνεχιστεί ο διάλογος από το σημείο που σταμάτησε στο Γκράν Μοντανά χωρίς προϋποθέσεις.

Απαντώντας σε σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ο κύριος Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν δέχεται μαθήματα από κανένα για την κατάργηση της συνθήκης εγγύησης, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος πρόεδρος που έθεσε το θέμα ήταν ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.