ΓΓ TAFISA: Ηγετικός ο ρόλος της Κύπρου στον “Αθλητισμό Για Ολους”

H Κύπρος παίζει ηγετικό ρόλο στην περιφέρεια της Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους, δήλωσε ο ΓΓ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός για `Ολους (TAFISA), Βόλφγκαγκ Μπάουμαν, ο οποίος είχε την Πέμπτη συνάντηση, στη Λεμεσό, με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, κατά τη συνάντηση εκφράστηκε εκατέρωθεν η κοινή αντίληψη και επιθυμία όπως το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους του Οργανισμού αναπτύξει ακόμη πιο στενούς δεσμούς με την TAFISA, και οι δύο Οργανισμοί αναβαθμίσουν περαιτέρω την ήδη αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, προς κοινό όφελος.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της καθόδου στην Κύπρο του κ. Μπάουμαν μαζί με το μέλος του ΔΣ της TAFISA, Διονύση Καρακάση, για το 9ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων, που διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΑΓΟ και τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και η τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ, Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Φίλιππος Σοφοκλέους, και η Ανώτερη Λειτουργός και Προϊσταμένη του ΑΓΟ, Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ.

`Οπως αναφέρεται, ο κ. Μπάουμαν ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια μακροχρόνια εταιρική σχέση μεταξύ TAFISA και KOA, με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού να είναι ιδρυτικό μέλος της TAFISA και οικοδεσπότης του Παγκόσμιου Συνεδρίου που έγινε στη Λεμεσό το 1999.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Προϊσταμένη του ΑΓΟ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ προσφέρει σημαντικό έργο ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της TAFISA Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχαρίστησε τον κ. Μπάουμαν για τα επαινετικά του σχόλια και ανέφερε πως στόχος του Οργανισμού είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της ήδη στενής συνεργασίας του ΑΓΟ με την TAFISA. Είπε πως ο ΚΟΑ θα εξετάσει την εισήγηση της TAFISA για διοργάνωση στην Κύπρο του Συνεδρίου της TAFISA Ευρώπης.

Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η από κοινού ανάπτυξη και καθιέρωση ενός ειδικού καθεστώτος απονομής βραβείων στον τομέα του μαζικού αθλητισμού, σε σχέση με την πρόσφατα δημοσιευθείσα έκθεση Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ, η έννοια να καταστεί η Κύπρος πιλοτική για ένα έργο που αφορά την παιδική αθλητική δραστηριότητα, και η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα Αθλητισμός Για Όλους στην παραλία, που να αφορά όλες τις ηλικίες, και ιδιαίτερα τα παιδιά.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy