Νύχτες καλοκαιρινές με μουσικές του κόσμου στο Rialto World Music Festival

Παράθυρα

Νύχτες καλοκαιρινές με μουσικές του κόσμου

12th Cyprus Rialto World Music Festival 2017

Για δωδέκατη χρονιά η Πλατεία Ηρώων γεμίζει με μουσικές του κόσμου και οι ζεστές νύχτες του καλοκαιριού στη Λεμεσό αποκτούν νόημα. Το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει ξανά το Cyprus Rialto World Music Festival στην Πλατεία Ηρώων και στις Πλάτρες με ελεύθερη είσοδο.

Band Adriatica, 17/7 Δευτέρα

Παρασυρμένοι από τους ανέμους των ακτών της Αδριατικής, οι Band Adriatica πλέουν στην άγρια θάλασσα της παραδοσιακής μουσικής του Σαλέντο χρησιμοποιώντας στοιχεία της βαλκανικής και της βορειοαφρικανικής μουσικής. Ξεκινούν από τις παραδοσιακές μπάντες χάλκινων που συνήθως παίζουν σε γιορτές, κηδείες, πάρτι και λιτανείες στην Απουλία και ταξιδεύουν τη νύχτα από πόλη σε πόλη. Το ταξίδι διευρύνεται και αγκαλιάζει ολόκληρη τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Abhisek Lahiri, 19/7 Τετάρτη

Ένας από τους νεότερους βραβευμένους Ινδούς παίκτες σαρόντ (έγχορδο μουσικό όργανο της Ινδίας, γνωστό για τον βαθύ εσωστρεφή ήχο του) που μαθήτευσε πλάι στον διαπρεπή πατέρα του και γκουρού, Pandit Alok Lahiri. Ξεκίνησε τις δημόσιες εμφανίσεις του στην ηλικία των 11 ετών και από το 1977 έχει κάνει περιοδείες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σρι Λάνκα, την Ιαπωνία, τον Μπανγκλαντές, εκτός από την Ινδία. Τα άλμπουμ του Abhisek Sparkling Sarod και Mood of Puriya Kalyan ήταν υποψήφια στα Βραβεία GIMA (Global Indian Music Awards) το 2010 και το 2014 αντίστοιχα.

Τρίο Τεκκέ, 24/ 7 Δευτέρα

Το καταξιωμένο «νεο-ρεμπέτικο» γκρουπ επιστρέφει με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά που αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές συνθέσεις και διαμορφώνει μια καινούρια προοπτική σε σχέση με τον ήχο του γκρουπ, που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από μια αμιγώς ακουστική χροιά. Τα τραγούδια ενισχύονται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, του πειραγμένου τζουρά, των τυμπάνων, των κρουστών, αλλά και κάποιων ηλεκτρονικών, δημιουργώντας ένα μουσικό κοκτέιλ ρεμπέτικου μπολιασμένου με Afrobeat, Cumbia, Acid Rock, Psychedelia και Jazz.

Βασιλική Αναστασίου, Τhe Amalgamation project, 26/7 Τετάρτη

Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ του δροσερού μεσογειακού ήχου, της ηχούς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της πολυφωνίας. Θα παρουσιαστούν διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια, ένα αμάλγαμα δύσης και ανατολής, αλλά και συνθέσεις του σχήμα τος, με εμβόλιμες μικρές αφηγηματικές ιστορίες/ποιήματα. Η φετινή τους συμμετοχή στο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ με τίτλο Vasiliki Anastasiou – the Amalgamation project.

Rialto Residency: Ρυθμός και μελωδίες της Ανατολικής Μεσογείου @ Πλάτρες, Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη, 29/7 Σάββατο

Από τη σύνθεση στον αυτοσχεδιασμό και τανάπαλιν. Το Rialto Residency συνεχίζει, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χολέβα, να εστιάζει σε τεχνικές, φόρμες και στιλιστικά στοιχεία των παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου. Κλασικές και λαϊκές συνθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για διαφορετικές προσεγγίσεις στον αυτοσχεδιασμό. Συμμετέχουν: Αντρέας Λαρδής: Βιολί, Βασίλης Φιλίππου: Τραγούδι, κρουστά, Παναγιώτης Τσαππής: Νέυ, Μαριάννα Μουμτζή: Κανονάκι

Rialto Residency: Αυτοσχεδιασμοί @ Γεφύρι της Μηλιάς, 30/7 Κυριακή 11:00

Ο Μιχάλης Χολέβας και οι συμμετέχοντες στο Rialto Residency παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις τους στο χώρο του Μεσαιωνικού Γεφυριού της Μηλιάς στις Πλάτρες.

Soneros de Verdad, 31/7 Δευτέρα

Το εξαιρετικό συγκρότημα εμφανίζεται στην Πλατεία Ηρώων για τη λήξη του φεστιβάλ και της σεζόν, με ένα ταξίδι στη μουσική ποικιλομορφία της Κούβας, μαγεύοντας το κοινό με την γεμάτη ενέργεια σκηνική του παρουσία. Θεωρούν τους εαυτούς τους τη δεύτερη γενιά του Buena Vista Social Club, μιας και ο θρυλικός Pio Leyva ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. Με επικεφαλής τον Luis Frank Arias παραμένουν πιστοί στο Son Cubano, ερμηνεύοντας κλασικά κομμάτια και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πολλές αυθεντικές συνθέσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy