Nicolas Tryphonos Quintet στο Cyprus Rialto World Music Festival

cyprus rialto world music2Με αφορμή …την παρουσίαση του σχήματος NICOLAS TRYPHONOS QUINTET στο Cyprus Rialto World Music Festival, ο Νικόλας Τρύφωνος μιλάει στον Ορίζοντα:

” Το NICOLAS TRYPHONOS QUINTET ιδρύθηκε το 2011 στην Ολλανδία. Τα μέλη της μπάντας αλλάζουν ανά περιόδους.

Φέτος στην μπάντα εκτός από εμένα είναι μαζί μου ο Ανδρέας Στεφάνου στα τύμπανα, ο Ανδρέας Παντελή στο πιάνο και οι δύο σολίστες μας, ο Γιάννης Κουτής στο ούτι και ο Ηλίας Ιωάννου στην τρομπέτα.

Η μουσική που μας απασχολεί, ως επί το πλείστον , την οποία χρησιμοποιούμε και ως αφετηρία μας, είναι η Jazz. Από εκεί και πέρα δανειζόμαστε διάφορα στοιχεία από διάφορες παραδοσιακές μουσικές, κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου, και τα συμπεριλαμβάνουμε στα εκτελέσεις και τις συνθέσεις μας για να φτιάξουμε κάτι καινούριο.

Η παραδοσιακή μουσική για μένα, πέραν του ρόλου που κατέχει στην ιστορία και κουλτούρα της κάθε χώρας, λειτουργεί επίσης και ως ένα εργαλείο που έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την Jazz μουσική και γενικότερα τη δυτική νοοτροπία του αυτοσχεδιασμού στη μουσική, σε κάτι πιο οικείο με τα ακούσματα τα δικά μας. Για να πετύχει φυσικά αυτό το πάντρεμα, πρέπει πάντα να σέβεσαι τη δομή και την ιστορία του κάθε είδους, Jazz και παράδοσης.

Με αφετηρία το 13ο Cyprus Rialto World Music Festival, σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε μια σειρά εμφανίσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό για να παρουσιάσουμε τις νέες μας συνθέσεις, οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα κυκλοφορήσουν στην πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 του Ιούλη στη Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό θα παρουσιάσουμε μέρος της καινούριας μας δουλειάς όπως και επίσης κομμάτια από την παράδοση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου τα οποία αγαπήσαμε, μας έχουν επηρεάσει και στα οποία έχουμε δώσει το δικό μας στίγμα.”

Cyprus Rialto World Music Festival Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό, 23 Ιουλίου στις 21:00

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy