Νίκη όλου του λαού της Κύπρου, διαμηνύει ο Ακιντζί

Ως την αρχή μιας νέας εποχής που «θα αρχίσουμε μαζί», χαρακτήρισε τη νίκη του στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζοντας την εκλογική του επικράτηση «νίκη όλου του λαού της Κύπρου».

Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Τουρκοκυπρίων απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία και έστειλε μηνύματα συμφιλίωσης.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο είπε ότι θα συναντηθούν σύντομα.

«Είπα στον Αναστασιάδη πως αν δεν λύσουμε το Κυπριακό εμείς θα είναι ένα μεγάλο βάρος για την επόμενη γενιά και συμφώνησε», τόνισε ο κ. Ακιντζί.

Πρόσθεσε πως ξεκαθάρισε τόσο στον ΠτΔ όσο και στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα θέλει άμεσα λύση του Κυπριακού προβλήματος.

«Εμείς υποφέραμε το 63, αλλά οι Ε/Κ υπέφεραν το 1974. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πληγές μας», υπογράμμισε ο κ. Ακιντζί. «Αυτό που ζητώ από την Τουρκία είναι αμοιβαίο σεβασμό και λύση ομοσπονδιακή. Αυτό το θέλει και η Τουρκία», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε δε ετοιμότητα να συζητήσει την επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά το πολιτικό μέτωπο στα κατεχόμενα, ευχαρίστησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τον υποστήριξαν.

Από την άλλη εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τον χαρακτήριζαν άνθρωπο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ έκανε λόγο για εξαγορά ψήφων από τους αντιπάλους του.

«Όσα λεφτά και να πλήρωσαν όταν έρθει η ώρα της αλλαγής δεν μπορεί καμιά δύναμη να το εμποδίσει», επανέλαβε ο κ. Ακιντζί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy