«Νομίζω πάμε καλά στο λιμάνι, ας περιμενουμε να δούμε»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Χωρίς σοβαρά προβλήματα συνεχίζεται από το πρωί η εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο λιμάνι της Λεμεσού, κάτι που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί, λέγοντας πως νομίζει ότι πάμε καλά.

Ο Πρόεδρος, που παρευρέθηκε σε εθνικό μνημόσυνο, είχε κληθεί να σχολιάσει την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, μετά τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη και την απόφαση των μεταφορέων να επιστρέψουν στην εργασία τους.

“Νομίζω πάμε καλά, ας περιμένουμε να δούμε”, είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος δήλωσε πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων άρχισε από τις 6 το πρωί να δέχεται τους μεταφορείς και σημείωσε πως χρησιμοποιείται ο αριθμός των μηχανημάτων που υποσχέθηκε η εταιρία και φαίνεται ότι με αυτόν η εργασία κυλά ομαλά.

Δεν υπάρχει έξω σειρά αναμονής και κάποια προβλήματα θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, ανέφερε, προσθέτοντας πως εκ των πραγμάτων παρατηρείται αργός ρυθμός, αφού “υπάρχουν αρκετά εμπορευματοκιβώτια τα οποία είναι στοιβαγμένα και πρέπει να γίνονται μετακινήσεις”.

Θα χρειαστεί υπομονή, συνέχισε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως σε τρεις μέρες θα αποσυμφορηθεί πλήρως το λιμάνι, ούτως ώστε να γίνεται η παράδοση και η παραλαβή πολύ πιο εύκολα.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί 550 περίπου εμπορευματοκιβώτια και με το ρυθμό αυτό η εξυπηρέτηση για σήμερα μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια εμπορευματοκιβώτια, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τις προηγούμενες μέρες, που ήταν λιγότερα τα μηχανήματα, εξυπηρετούνταν μόλις 600 εμπορευματοκιβώτια μέχρι τις 9 το βράδυ.

Είπε, τέλος, πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων θα παραμείνει σήμερα ανοικτό μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy