Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και έσωσε την κυβέρνηση

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας Σίλβι Λίστχαουγκ ανακοίνωσε την παραίτησή της, αποτρέποντας μια κυβερνητική κρίση μετά τη δημοσίευση ενός προσβλητικού μηνύματός της στο Facebook.
Οι προετοιμασίες για τη συνάντηση στη Βάρνα είναι σε εξέλιξη και προσώρας δεν σχεδιάζεται η ακύρωσή της, δήλωσε η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, όπου έγινε η προετοιμασία των θεμάτων της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, των Βρυξέλλες 22 και 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Ε. Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι “σήμερα συζητήσαμε και για τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 26 του μήνα και θα λάβει χώρα στη Βάρνα, τη συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας”. “Οι προετοιμασίες συνεχίζονται”, είπε.

Επισήμανε, ωστόσο, πως “οι Έλληνες και Κύπριοι συνάδελφοι θα ενημερώσουν τη Σύνοδο των αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων για όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει με την Τουρκία στις προσπάθειες των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ και τις εντάσεις γύρω από το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών, πιστεύω όμως ότι αυτό δεν θα καταλήξει στην αναβολή της συνάντησης”, είπε.

Συμπλήρωσε δε ότι “κατά τη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε πως είναι ευκαιρία να τεθούν όλα τα θέματα των ευρωτουρκικών σχέσεων και είναι θετικό το να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση”.

“Οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. Για την ώρα δεν σχεδιάζουμε την ακύρωση αυτής της συνάντησης”, κατέληξε η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy