Νταβούτογλου: «Υποκριτές» όσοι καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζει η Ρωσία διαπράττουν εσκεμμένη εθνοκάθαρση στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Χάγη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη κι έφθασαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και πρόσθεσε ότι παρότι η Άγκυρα δεν κλείνει τις πόρτες της τελείως, η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς μέσα στο συριακό έδαφος.

«Ένας από τους σκοπούς των πιο πρόσφατων επιθέσεων είναι να διαπραχθεί εθνική εκκαθάριση. Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο Χαλέπι αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαπράττεται από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία με εντελώς ηθελημένο τρόπο», επέμεινε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Κάθε πρόσφυγας που υποδεχόμαστε (πρακτικά) βοηθάει την πολιτική εθνικής κάθαρσης που εφαρμόζουν, όμως θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε» πρόσφυγες, είπε ακόμη.

Εξάλλου, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους απέτυχαν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και απευθύνουν έκκληση στην Τουρκία να κρατήσει τα σύνορά της ανοικτά, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του έχει υποδεχθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου.

«Βρίσκω ότι είναι υποκριτές ορισμένοι που λένε στην Τουρκία “ανοίξτε τα σύνορά σας” ενώ παράλληλα δεν λένε στη Ρωσία “αρκετά, φτάνει”», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Ακόμη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) ότι επιτίθεται σε αμάχους σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις και ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου.

imerisia.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy