Ντενκτάς: Να ανοίξουν μαζί τα οδοφράγματα Δερύνειας, Απλικίου

Έκκληση στην ε/κ ηγεσία «να ολοκληρώσει τις εργασίες που της αναλογούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις για να μπορέσουν να ανοίξουν ταυτόχρονα τα δύο οδοφράγματα» Δερύνειας και Απλικίου, απευθύνει σε γραπτή του δήλωση σήμερα ο πρόεδρος του «συγκυβερνώντος» τ/κ ΔΚ και «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς αναφέρει ότι η συμφωνία τον Μάιο του 2015 μεταξύ των δύο ηγετών αφορούσε το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων μαζί, στο πλαίσιο μιας σειράς ΜΟΕ.
 
Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, έχει ολοκληρώσει το δύσκολο μέρος των εργασιών που ήταν η υποδομή των δρόμων και στα δύο οδοφράγματα και είναι έτοιμη για το άνοιγμά του στο πλαίσιο της τότε συμφωνίας. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ε/κ πλευρά όπως κάνει σε όλα ΜΟΕ, είναι απρόθυμη σε αυτή τη συμφωνία και χρησιμοποιεί κάθε είδους παιχνίδι για να παρεμποδίσει το εγχείρημα.  
 
Ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστηρίζει ότι η ε/κ πλευρά λόγω της απροθυμίας της στο να προχωρήσουν τα συμφωνημένα ΜΟΕ, καθυστερεί συνεχώς και στην διασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και στην λειτουργία των κινητών τηλεφώνων. «Έχει γίνει ειδική στο να δημιουργεί ανασφάλεια και ένταση και στα ΜΟΕ».
 
Τα ΜΟΕ εάν είναι ακόμα μέρος μιας συμφωνίας πρέπει να προχωρήσουν παραμένοντας πιστοί οπωσδήποτε στην αρχή της αμοιβαιότητας, σημείωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι χρειάζονται θετικά βήματα και από τους δύο ηγέτες στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν κάνει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy