Ο 18χρονος που πουλάει sneakers και βγάζει εκατομμύρια

Μπορεί ο Benjamin Kickz να είναι μόλις 18 χρονών, αλλά θεωρείται ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς βγάζει πολλά λεφτά πουλώντας σπάνια παπούτσια σε διάσημους αλλά και στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Business Insider, ξεκίνησε την καριέρα του όταν ήταν 13 χρονών, αλλά άρχισε να τα πουλάει στα 15 του. Πλέον θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μεταπωλητές πάνινων παπουτσιών σε μια ακμάζουσα αγορά μεταπώλησης και ελπίζει ότι μπορεί να βγάλει μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις μέσα από την ιστοσελίδα του, το sneakerdon.com.

«Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια που αγόρασα ποτέ ήταν ή τα Galaxy Foams ή τα Milo 7s. Και τότε ο μπαμπάς μου θεώρησε ότι ήταν πολύ κακή αγορά. Ωστόσο στη συνέχεια τα πούλησα για 1.000 ευρώ και μάλλον άλλαξε γνώμη», αναφέρει ο Benjamin .

Οι συλλέκτες πλέον συχνά αναζητούν sneakers που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, αλλά εξακολουθούν να φαίνονται ολοκαίνουρια. Και γι’ αυτό το λόγο χρειάζονται τον Μπεν.

Η πρώτη διασημότητα στην οποία πούλησε παπούτσια ήταν ο DJ Khaled κι αυτός με την σειρά του τον σύστησε σε άλλους διάσημους, όπως ο Φρεντς Μοντάνα. Πολλοί πελάτες του είναι από τη μουσική βιομηχανία (κυρίως τις χιπ χοπ), αλλά και διάσημοι αθλητές που λατρεύουν τα παπούτσια του.

Στην αρχή ξεκίνησε να ανεβάζει τις φωτογραφίες των παπουτσιών στο Snapchat κι από εκεί άρχισε να δικτυώνεται. Η σελίδα του στο Instagram ονομάζεται «business is booming» και πάει τόσο καλά που έχει προσλάβει άλλα τέσσερα άτομα για να τον βοηθούν να διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του και να αναζητούν τα σπάνια sneakers.

«Είμαι ο άνθρωπος που ψάχνει. Κανείς δε θέλει να κάνει συμφωνίες με έναν τυχαίο πωλητή, επειδή συνήθως έχει ένα ζευγάρι παπούτσια σε ένα μόνο μέγεθος. Εγώ έχω κάθε ζευγάρι, σε κάθε μέγεθος, γιατί αγοράζω από όλους», σημειώνει ο 18χρονος.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy