Ο Αγαπήνορας μπήκε στην Πάφο

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, πρόσωπα χαμογελαστά με εντυπωσιακές αποκριάτικες ενδυμασίες, τίμησαν με την παρουσία τους την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην Πάφο, σήμερα το απόγευμα σηματοδοτώντας την έναρξη του Παφίτικου Καρναβαλιού.

Η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του σήμερα Τσικνοπέμπτη έγινε στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου.

Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου συνόδευσαν κορίτσια της Σχολής Ρυθμικής Γυμναστικής Δέσπως Ιακώβου. Ξεχωριστή νότα έδωσε η παρουσία των χορευτριών που ήταν ντυμένες εργάτες, με κράνη και γιλέκα εργασίας, που αφήνουν για λίγο το εργοτάξιο για να συνοδεύσουν το βασιλικό άρμα.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εγκαινιάζοντας την έναρξη του «Παφίτικου Καρναβαλιού» δήλωσε πως μετά από πολλά χρόνια η πόλη της Πάφου υποδέχεται το χαμόγελο και την αισιοδοξία.

Ο Βασιλιάς Αγαπήνορας, αυτός που έκτισε την Πάφο, έρχεται τώρα αλληγορικά, – όπως είπε- για να ξανακτίσει την Πάφο, την καινούργια Πάφο.

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την ελπίδα όπως στους πολίτες μας με αφετηρία τα φετινά καρναβάλια, να επιστρέψει στο πρόσωπο τους, το χαμόγελο και η αισιοδοξία για να ζήσουμε συνέχισε, “ χρόνια δημιουργικά, προόδου και ηθικής, πνευματικής και πολιτιστικής ανάκαμψης” .

Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου υποδέχεται το Βασιλιά Αγαπήνορα και ετοιμάζεται εντατικά έτσι ώστε το 2017 να είναι το επίκεντρο της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής της Κύπρου αλλά και ένα από τα λαμπρά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής παραγωγής σε όλη την Ευρώπη.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, Βασιλιάς Αγαπήνορας, που χτίζει την πόλη της Πάφου, ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Νεόφυτου Νικολαΐδη, πέρασε μπροστά από το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και κατέληξε στο Χώρο Στάθμευσης απέναντι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επί της οδού Νίκου Νικολαΐδη.

Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα “Ιχθύς” του Σωκράτη Τερπίζη και χοροί από τις Σχολές Χορού “Studio 6” Eλεάνας Κωστάκη, DanceStudio “Vera” Σβετλάνα Ιωάννου, Σχολή Ρυθμικής Γυμναστικής Δέσπως Ιακώβου και B.M.S. Dance Studio Kατερίνας Τζιάμαλη.

Οι αναβαθμισμένες εκδηλώσεις του «Παφίτικου Καρναβαλιού» θα συνεχιστούν την Κυριακή 6 Μαρτίου το πρωί στο “Δημήτρειο” Δημοτικό Σχολείο Πάφου με το ψυχαγωγικό παιχνίδι “Κυνήγι Θησαυρού” στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από δέκα χρονών και μεγάλοι.

Την Παρασκευή 11Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Μεγάλος Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου στο Ξενοδοχείο «Annabelle».

Στο πλαίσιο του Χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες, ζευγάρια και άτομα με πλούσια βραβεία. Παρουσιαστές θα είναι ο Πέτρος Φιλίππου και η Ιωάννα Λαμπροπούλου από τη σατιρική εκπομπή “Fakkatetous”.

Οι εκδηλώσεις του « Παφίτικου Καρναβαλιού» θα συνεχιστούν το Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 3.00 με τη μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy