Ο αγώνας για τον Ακάμα θα συνεχιστεί!

Κοινό δελτίο Τύπου απέστειλαν οι οργανώσεις που προετοίμασαν και έφεραν σε πέρας τη μεγάλυ συναυλία υπέρ της σωτηρίας του Ακάμα την Κυριακή στη Λεμεσό.

Η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών και η Πρωτοβουλία Λεμεσού για τον Ακάμα θεωρούν ότι το μονοήμερο φεστιβάλ πέτυχε τον στόχο του, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της χερσονήσου.

Επιπλέον, διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία των κοινών αγαθών και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Αναλυτικά:

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή, στον Μόλο Λεμεσού η συναυλία «Τραγουδάμε για τον Ακάμα» (“Singing for Akamas”). Από τις 12:00 μέχρι τις 22:00, υπολογίζεται ότι περίπου 4.000-5.000 άτομα παρακολούθησαν το Φεστιβάλ και δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Πολλά άτομα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόβλημα, αλλά και να ενώσουν τη φωνή τους, διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία της χερσονήσου του Ακάμα.

Ο στόχος του μονοήμερου Φεστιβάλ εκπληρώθηκε, καθώς θεωρούμε ότι συνέβαλε καθοριστικά στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας. Το μήνυμα της συνολικής και αποτελεσματικής προστασίας της Χερσονήσου του Ακάμα από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα, πολιτικές σκοπιμότητες και καταστροφικές αναπτύξεις ακούστηκε δυνατά και καθαρά.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά 14 συγκροτήματα από την κυπριακή μουσική σκηνή, με περισσότερους από 80 μουσικούς, ηθοποιοί, DJs και τεχνικοί, όπως επίσης δεκάδες εθελοντές/ριες και ακτιβιστές/ριες, τους/ις οποίους/ες ευχαριστούμε θερμά. Η συναυλία διεξήχθη όπως ακριβώς την οραματιστήκαμε, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με πολύ παλμό. Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης τον Δήμο Λεμεσού για την παραχώρηση του χώρου και το Κανάλι 6 για τη δίωρη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

Βέβαια, ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Κατ’ ακρίβεια τώρα αρχίζει! Τα κοινά αγαθά είναι η κοινή μας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιηθεί. Ανήκουν σε όλες και όλους μας, μπορούμε και πρέπει να τα προστατεύσουμε!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy