«Ο Αναστασιάδης μας συνήθισε στη διγλωσσία στο Κυπριακό»

Ο Ν. Αναστασιάδης μας συνήθισε στη διγλωσσία σε κάθε προεκλογική περίοδο, σχολιάζει ο Υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς.

Τοποθετούμενος στη χθεσινή δήλωση Αναστασιάδη για το Κυπριακό, ο οποίος είπε ότι δεν αποδέχεται ούτε κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε μονιμοποίηση της διχοτόμησης της κατοχής, ο κ. Μαλάς είπε ότι η διγλωσσία του ΠτΔ παρατηρήθηκε και στην προεκλογική του 2013, όταν  απάλειψε κάθε αναφορά στη Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία από το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Αυτούσια η δήλωση Σ. Μαλά

[quote_center]

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες ότι δεν συζητά κατάργηση της ΚΔ. Κανείς δεν συζητά την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως κανείς δεν συζητά τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης μας έχει συνηθίσει στη διγλωσσία σε κάθε προεκλογική περίοδο. Το ίδιο έπραξε και στις εκλογές του 2013 όταν απάλειψε κάθε αναφορά στη Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία από το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Αν συνεχίσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά συμπολιτών μας και να αναδεικνύουμε θέματα μη υπαρκτά, τότε γινόμαστε σύμμαχοι εκείνων των δυνάμεων στην τ/κ κοινότητα και στην Τουρκία που επιδιώκουν να μείνει το Κυπριακό άλυτο και η Κύπρος διαιρεμένη.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μας έμεινε πολύς χρόνος. Αν συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε μεταξύ μας και αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, τότε η οριστικοποίηση της διχοτόμησης θα είναι γεγονός. Η γραμμή αντιπαράταξης θα καταστεί σύνορο με την Τουρκία, με τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια αλλά και για τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Κύπρου.

Εμείς είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. Επιδιώκουμε λύση που να μετεξελίσσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ομοσπονδιακό κράτος, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα. Εμείς δεν θα μπούμε στη λογική να χαϊδεύουμε αυτιά. Αυτό δεν εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού μας, που δεν είναι άλλο από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο εγγύς μέλλον.

[/quote_center]

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy