Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να «τιτιβίζει» όπως ο Τραμπ

Η προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική «έχει διεγείρει την φαντασία πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε την Πέμπτη ο βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον. Αστειεύτηκε, μάλιστα, ότι θα ήθελε κι εκείνος να «τιτιβίζει» όπως και όσο το κάνει ο Τραμπ.

Ο Τζόνσον, γνωστός για την προκλητική διπλωματία του, γέλασε όταν ερωτήθηκε από το BBC για το αν το πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «απρόβλεπτος και λίγο τρομακτικός».

«Νομίζω ότι ο τρόπος προσέγγισης της πολιτικής από τον Τραμπ έχει διεγείρει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» είπε ο Τζόνσον, ενώ πρόσθεσε ότι «με τα tweets του, ο Τραμπ έχει κάνει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν μαζί του με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει για πολύ καιρό. Σίγουρα δεν θα μου επιτρεπόταν να το κάνω κι εγώ έτσι όπως το κάνει εκείνος, αν και πολύ θα το ήθελα».

«Βλέπω ήδη τους συναδέλφους μου στο υπουργείο να ανησυχούν μόνο με το να σκέφτονται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί».

Η τοποθέτηση του Μπόρις Τζόνσον έρχεται λίγο μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, με αφορμή τις αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ και τους έντονους χαρακτηρισμούς του προς τους δυο παρουσιαστές του MSNBC, Μίκα Μπρεζίνσκι και Τζο Σκάρμποροου. Τα σχόλιά του στο Twitter καταδίκασαν τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι, αν και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

«Τα ψευδή και κίβδηλα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν σκληρά να πείσουν τους Ρεπουμπλικάνους και άλλους ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης» ανήρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. «Όμως θυμηθείτε, κέρδισα τις εκλογές του 2016 με τις συνεντεύξεις, τις ομιλίες και τα social media».

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει περισσότερους από 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter. Οι αναρτήσεις του έχουν προκαλέσει την καταδίκη τόσο πολιτικών όσο και δημοσιογράφω.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy