Ο Χαρίρι και το Μαρί

Του Δημήτρη Θεοτή

Θυμάστε τον χλευασμό που δέχτηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ότι, τάχα μου, λόγω των δογματικών του πεποιθήσεων και της φιλίας του με τον Άσαντ της Συρίας, κράτησε τα πυρομαχικά και έγινε η έκρηξη στο Μαρί; Και τι δεν του σέρνανε..

Με όσα συμβαίνουν στον γειτονικό μας Λίβανο και την εκδηλωμένη φιλία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Χαρίρι, θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα πιθανό σενάριο.

Μια μέρα, ένα καράβι φορτωμένο με εκρηκτικά πλέει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου με προορισμό τον Λίβανο. Τη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση, τους μουσουλμάνους ή τους χριστιανούς, τους σιήτες ή τους σουνίτες, δεν έχει σημασία για πού προορίζονται. Μας έρχεται σήμα από τους Αμερικάνους, για τους δικούς τους λόγους, ότι θα πρέπει το πλοίο να προσαράξει σε κυπριακό λιμάνι και το φορτίο του να κατακρατηθεί. Δεν θα δέχονται ούτε κουβέντα οι Αμερικάνοι για μεταφορά του φορτίου σε άλλη χώρα, αλλά ούτε να έλθει στην κυριότητα των Ηνωμένων Εθνών.

Εδώ σας θέλω, Πρόεδρε. Με βάση το προηγούμενο που έγινε στο Μαρί θα πρέπει να παρατήσετε ό,τι κάνετε, να βάλετε τη στολή παραλλαγής σας και να κάνετε τα εξής βήματα:

1. Θα πρέπει να συγκαλέσετε αμέσως σύναξη των στρατιωτικών, κάποιος ή κάποιοι θα ισχυριστούν ότι ακόμα κι αν βάλετε τα κοντέινερ με τα πυρομαχικά στις αυλές των σπιτιών σας, δεν εκρήγνυνται, παρ’ όλα αυτά, Πρόεδρε, θα πρέπει να τους υποδείξετε κατ’ αρχήν το χώρο που θα πρέπει να φυλαχτούν.

2. Τον τρόπο που θα στοιβαστούν και όσο και να επιμένουν κάποιοι, εσείς να τους προτείνετε το στοίβαγμα σε σχήμα πυραμίδας.

3. Θα πρέπει να αναλάβετε, Πρόεδρε, και κάπου κάπου να ελέγχετε τις σκοπιές για να μην μπαινοβγαίνει στο χώρο φύλαξης όποιος και να ’ναι.

4. Όσο για στέγαστρο, για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει, Πρόεδρε, να εξεύρετε εσείς ένα μάστρο έστω και αν υπάρχει το σχετικό κονδύλι.

5. Θα πρέπει, Πρόεδρε, επίσης, να ενημερώνεστε ότι οι στρατιωτικοί βάζουν τους μικρούς στρατιώτες να τα «ραντίζουν» κάπου–κάπου.

6. Περιμένουν όλοι επίσης να βρείτε καιρό και να κάνετε καμιά δειγματοληψία του υλικού, για να εντοπιστεί το είδος της πυρίτιδας.

Σπάζει όμως το ποδάρι του ο διάβολος και παρ’ όλο το προσωπικό σας ενδιαφέρον γίνεται έκρηξη ένα πρωί με τη δροσούλα. Νεκροί, καταστροφές… μεγάλη τραγωδία.  Νεκροί τα παιδιά και οι πυροσβέστες που εκτελούν διαταγές των στρατιωτικών που τους στέλνουν να σβήσουν τη φωτιά, αντί να διατάξουν εκκένωση.

Αχ φίλε, Πρόεδρε, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη λύσσα του κόσμου που θα παρακινείται από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Διαδηλώσεις, προπηλακισμοί των «αγανακτισμένων»… «Αν δεν γνωρίζατε για τα πιο πάνω θα έπρεπε να γνωρίζετε…» θα σας λένε κάποιοι που θέλουν να απαλλαχθούν από εσάς, πριν καταλάβετε την εμπλοκή τους στα οικονομικά σκάνδαλα.

Γι’ αυτό σας λέω, Πρόεδρε, προσέχετε από τις φιλίες σας με τα γειτονικά κράτη. Κρύβουν πολλές παγίδες…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy