Ο Χάρης Γεωργιάδης θέλει να βάλει χέρι και στις τόμπολες

Εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, επιχειρεί να βάλει χέρι στις τόμπολες (bingo), αφού εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο και ότι λειτουργούν με τρόπο εντελώς ανεξέλεγκτο. Σε χαιρετισμό του χθες στην πρώτη ετήσια συνάντηση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ο Χ. Γεωργιάδης είπε ότι ετοιμάζεται ειδική νομοθεσία η οποία αναμένεται να προωθηθεί το 2018.

Όπως είπε, η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών είναι «το bingo να τεθεί κάτω από τον ρυθμιστικό έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, με ειδική νομοθεσία που ετοιμάζεται και η οποία θα επιτρέψει τη συνέχιση, ασφαλώς, αυτής της δραστηριότητας με τρόπο όμως που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό όφελος». Ο Χ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι η αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχήματος αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του κράτους από φόρους για το 2017, κατά 100-120% σε σχέση με τα έσοδα του 2015. Ακόμη, τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του κρατικού λαχείου, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Επιπρόσθετα είπε ότι απαιτείται η ρύθμιση των παιγνιδιών που προσφέρει ο ΟΠΑΠ με νομοθεσία του κράτους, αντί με διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα και ένταξη και αυτών των παιγνιδιών κάτω από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει κατατεθεί νομοσχέδιο το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy