Ο CIPA καλεί τη Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης

Έκκληση στη Βουλή να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απευθύνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

«Η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της κυπριακής οικονομίας, και ως εκ τούτου καλούμε τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Γενική Διευθύντρια του CIPA Νατάσα Πηλείδου.

Προστίθεται ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κυριότερης ίσως παθογένειας που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο, της γραφειοκρατίας, καθώς για πρώτη φορά το σύνολο των μηχανισμών που σχετίζονται με τη διευκόλυνση μίας επένδυσης θα βρίσκονται υπό την εποπτεία και το συντονισμό ενός φορέα.

Η κ. Πηλείδου αναφέρει ότι, όπως επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας μεταξύ επενδυτών που διενήργησε ο CIPA, η ελκυστικότητα της Κύπρου πλήττεται από τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια για συνολική επανατοποθέτηση της οικονομίας και ανάδειξή της σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και χρήζει άμεσης επίλυσης.

« Στο πλαίσιο ενός έντονα ανταγωνιστικού και ραγδαία μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι αξίζει να εκλαμβάνεται η χώρα μας από την επενδυτική κοινότητα ως ένας σοβαρός και σύγχρονος προορισμός. Η δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας και να την οδηγήσουμε σε ουσιαστική και μακροχρόνια ανάπτυξη», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy