O ΔΗΣΥ δικαιολογεί την κατοχή και τον εποικισμό από το Ισραήλ…

Ο ΔΗΣΥ πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θεωρεί τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ως μέρος της επικράτειας του Ισραήλ και αν μάλιστα αναγνωρίζει στον ισραηλινό στρατό το δικαίωμα να “υπερασπίζεται” αυτά τα εδάφη ακόμα και με δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών.

 

 

Την πρόσκληση-πρόκληση προς τον ΔΗΣΥ απευθύνει το ΑΚΕΛ με χθεσινή ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την προχθεσινή διαμαρτυρία του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος για το ότι η Τουρκία αποκάλεσε το Ισραήλ ως «νέους Ναζί». Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον πρέσβη του κράτους του Ισραήλ, δήλωσε ότι: «Ως θύματα της τουρκικής εισβολής κατανοούμε το δικαίωμα της χώρας του Ισραήλ να υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα».

Η δήλωση αυτή, παρατηρεί το ΑΚΕΛ, έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ με τις οποίες ισχυριζόταν ότι «η Κύπρος δεν βλέπει πλέον το Ισραήλ ως μία επιθετική χώρα που επιβάλλει τη θέλησή της με τη βία εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά μάλλον ως ένα μικρό έθνος που αγωνίζεται για την επιβίωσή του».

Όταν ο ΔΗΣΥ δικαιολογεί την κατοχή, τον εποικισμό, τη βία και τη συστηματική περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, πώς άραγε κατακεραυνώνει την Τουρκία και τον Ερντογάν που διαπράττουν τα ίδια σε βάρος της δικής μας πατρίδας και του δικού μας λαού;» διερωτάται το ΑΚΕΛ, δίνοντας και την απάντηση: Ούτε θωρακίζεται ο τόπος μας, ούτε ενισχύεται η γεωπολιτική θέση της Κύπρου όταν η κυβερνώσα παράταξη γίνεται απολογητής των εγκλημάτων του Ισραήλ.

Αντίθετα, με αυτό τον τρόπο, θυσιάζει αρχές και περιφρονεί την αλήθεια, υπονομεύει τη διεθνή αξιοπιστία της Κύπρου και πλήττει διαχρονικές σχέσεις με παραδοσιακούς φίλους της πατρίδας μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy