Ο Ελτζίλ εκθέτει τον Τούρκο «πρέσβη»

Ο ΓΓ της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (KTOS) Σενέρ Ελτζίλ αντέδρασε σε δηλώσεις του λεγόμενου πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι παραποίησε την αλήθεια.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ελτζίλ διαμαρτυρήθηκε εναντίον των πολιτικών και των προσπαθειών του Ακτσά και των τουρκικών Αρχών για ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία και σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι η πραγματικότητα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν οι τουρκικές Αρχές.

Αναφερόμενος σε δήλωση του Ακτσά ότι οι Τουρκοκύπριοι γίνονται πλουσιότεροι κάθε μέρα, ο Ελτζίλ είπε ότι ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας το έχει κάνει συνήθεια να παραποιεί την πραγματικότητα, όπως κάνει και το ΑΚΡ.

Ο Ελτζίλ είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα κατεχόμενα έχουν εξελιχθεί σε κέντρο μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος και ότι με τη χρήση της τουρκικής λίρας καθημερινά γίνεται κλοπή χρημάτων από τις τσέπες των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ακτσά, ανέφερε ο ΓΓ της KTOS, δεν ανέφερε τίποτε σχετικά με τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων που έχουν φύγει από τα κατεχόμενα από το 1974.

Στο μεταξύ, μέλη της KTOS πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy