Ο «γιγαντισμός» ενός νάνου…

895

Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να βρει μια αξιόπιστη δικαιολογία για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, δεν θα τα καταφέρει, αφού, εκτός των άλλων, ουδεμία επίσημη εξήγηση δόθηκε.

Κάτι ψέλλισε ο ΥΠΑΜ για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Κύπρου που θυμίζει το ανέκδοτο του ψύλλου με τον ελέφαντα.  Προφανώς οι κυβερνώντες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτές τις παράξενες και ξαφνικές πολυήμερες ασκήσεις στο Τρόοδος. Η δική μου εξήγηση τείνει να είναι ολίγον τι φιλοσοφική. Δηλαδή, πιστεύω ότι το σύνδρομο του «γιγαντισμού» που μας κατατρέχει, νομίζοντας ότι ασκούμε παγκόσμιας εμβέλειας πολιτική, οδηγεί ακριβώς σε τέτοιους ακροβατισμούς.Οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τα μεγέθη μας, ούτε το ειδικό βάρος στη διεθνή αρένα και ούτε ασφαλώς ποιες αντιδράσεις και επιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν τέτοια… άλματα ψευδαισθήσεων. Η αλήθεια είναι ωμή. Είμαστε απλά νάνοι μπροστά στους σύγχρονους στρατούς. Ε, δεν είναι ανάγκη να το διαλαλούμε κιόλας…

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

261

206