O Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου πίεζε για μεταστέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου

 Πρώην Έπαρχος Αμμοχώστου: «Ο Τσιόλας πίεζε για τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου»

Νέες σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως σε σχέση με τη μεταστέγαση του Επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου.
Ο πρώην Έπαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Κτωρίδης αποκάλυψε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ότι, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας πίεζε για ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Θ. Τσιόλας παρακάθισε παράτυπα και σε συνεδρία της Επιτροπής που ασχολείτο με το θέμα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, ο λόγος ο Τ. Τσιόλας πίεζε για το συγκεκριμένο θέμα ήταν οι Βουλευτικές εκλογές του 2016. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στην περιοχή το 2015, υποσχέθηκε τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου της Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπήρχε οποιαδήποτε απόφαση για το χώρο που θα μεταφέρετο το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου. Έτσι ο Τ. Τσιόλας πίεζε για διευθέτηση της μεταστέγασης του Κτηματολόγιου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, πριν τις Βουλευτικές εκλογές του 2016.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει εισηγηθεί επανειλημμένα τον τερματισμό του συμβολαίου με το κτίριο το οποίο επιλέχθηκε για τη μεταστέγαση του Κτηματολόγιου Αμμοχώστου, αλλά και την παραπομπή της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα. Ωστόσο το Υπουργείο Μεταφορών αρνείται να το πράξει.

Σημειώνεται επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έσπευσε τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές, να εγκρίνει προσωρινή πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών ζωνών στην εταιρεία Ruidoso Overseas Ltd για σκοπούς προσθηκών και μετατροπών στο υφιστάμενο κτίριο.

 

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy