«Ο ΥΔΔΤ προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποτυχία του»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η έλλειψη πολιτικής ευθιξίας του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι παροιμιώδης, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ.

Ο Άριστος Δαμιανού, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, σημείωσε σήμερα ότι ανάλογη είναι και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος προφανώς για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών καλύπτει πολιτικά τον κ. Ιωνά Νικολάου.

Τα γεγονότα, είπε ο κ. Δαμιανού, είναι εκεί και δυστυχώς θυμίζουν άλλες εποχές που παραπέμπουν στην άγρια Δύση, σημειώνοντας ότι μόνο το τελευταίο διάστημα καταγράφονται επιθέσεις με ρουκετοβόλα, πολλαπλές δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, εμπρησμοί και πολλά άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Υπενθύμισε ότι στις δε Κεντρικές Φυλακές, τις οποίες ατυχώς ο κ. Νικολάου αποκάλεσε «ξενοδοχεία πέντε αστέρων», μετά τις μαζικές αυτοκτονίες συνεχίζονται οι κακοποιήσεις και η διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι επιθέσεις εντός και εκτός φυλακών κατά δεσμοφυλάκων αποτελούν συχνό φαινόμενο.

Ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο Υπουργός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Το φύλλο συκής δε, ο Υπουργός μετά από πέντε χρόνια να προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποτυχία του φορτώνοντας τα πάντα στην προηγούμενη κυβέρνηση, έχει πέσει προ πολλού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy